CNOC na Corona. Lang leve het hybride werken.

De coronacrisis lijkt achter de rug. Na twee jaren thuiszitten, mogen we er weer op uit. Eindelijk! Het CNOC team is een hechte club en tot twee jaar geleden zagen we elkaar elke dag in ons mooie kantoor in hartje Delft. Natuurlijk waren we dan hard aan het werk, maar er was altijd wel tijd om even te sparren, samen te lunchen of uitgebreid te bomen over de toestand in de wereld. Van de ene op de andere dag kon het allemaal niet meer en zagen we elkaar alleen nog via Teams. Hartstikke efficiënt, maar wat hebben we de gezelligheid gemist.

CNOC na Corona. Lang leve het hybride werken.

Weer fulltime naar kantoor?

Toen in september vorig jaar de regels wat waren versoepeld, hebben we meteen een heidag gehouden om elkaar weer eens in het echt te zien. Dat was meteen een goede gelegenheid om te bespreken hoe we na corona verder zouden gaan. Het team was er al snel uit dat we niet meer fulltime terug naar kantoor gaan. Iedereen is er inmiddels gewend aan gewend om thuis te werken en dat heeft ook zijn voordelen: geen reistijd, meer vrijheid en minder afleiding. Aan de andere kant begint het ook te vervelen om de hele tijd in je eentje te zitten. Bovendien is het makkelijker overleggen als je met elkaar in één ruimte zit. Daarom hebben we gekozen voor het beste uit twee werelden: het hybride werken.

Een goed begin van de week

Op maandag is het complete CNOC team aanwezig op kantoor. De rest van de week mag iedereen zelf bepalen wat hij doet. Tot nog toe werkt dat prima. Het voelt goed om elkaar weer regelmatig te zien en het geeft energie om samen de week te beginnen. Eens in de drie weken doen we de gezamenlijke sprintplanning, evaluatie en demo weer op kantoor. De andere maandagen reserveren we voor technische brainstorms, inhoudelijk overleg over ontwerpbeslissingen of het samenwerken aan lastige bugs. Verder hebben we op maandag weer alle tijd om samen te lunchen en bij te praten.

Zoeken naar nieuwe balans

Van dinsdag tot en met vrijdag is het rustig op kantoor. We starten de dag altijd samen met een korte, virtuele stand-up en dan gaat iedereen geconcentreerd aan het werk. Meestal thuis, soms op kantoor of we gaan naar klanten toe, want ook dat mag weer! Het hybride werken biedt volop vrijheid, maar het is voor iedereen nog zoeken naar de juiste balans. Sommigen kiezen ervoor meerdere dagen naar kantoor te komen, ze spreken er af als ze samen aan iets willen werken of op zoek zijn naar wat meer levendigheid dan thuis. Zo heeft Joost zich voorgenomen om vrijdag weer vaker op kantoor te zijn. Een leuke afsluiter van de week.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.