Terugblik op 2022

Het jaar 2022 loopt alweer op zijn einde en zal de geschiedenis ingaan als een bewogen jaar met een nieuwe oorlog op het Europese continent, veel politiek gedoe en een energiecrisis. Bij CNOC was er gelukkig weinig van te merken van alle ellende. Wij kijken terug op een mooi jaar. Onze software draait als een zonnetje, de klanten zijn tevreden en het team is hechter dan ooit. Goed bezig, CNOC!

Uitzicht op de Burgwal in de Winter

Het nieuwe ritme

Eind vorig jaar besloten we voortaan hybride te gaan werken. Eén dag in de week zijn we op kantoor, voor de rest werkt iedereen thuis. Dat nieuwe ritme bevalt nog steeds goed. Op maandag komen we samen op ons kantoor in hartje Delft, en dat is altijd weer een energiek begin van de week. Het hele team is dan aanwezig en we hebben alle tijd om dingen face-to-face te bespreken. Zo gebruiken we de dag voor het maken van de sprintplanning, het bijwerken van de product backlog en de evaluatiesessies. En natuurlijk nemen we ook de tijd om uitgebreid te lunchen en de prestaties van Max Verstappen te bespreken. Ook dat gaat nu eenmaal makkelijker als je bij elkaar zit dan via een scherm. Aan het eind van de maandag gaat iedereen weer vrolijk naar huis. Met nieuwe motivatie en een goed gevulde to-do list voor de rest van de week.

Een volle agenda

In de loop van de jaren hebben we heel wat softwareapplicaties ontwikkeld die nog altijd intensief worden gebruikt. Dat zorgt voor een gestage stroom aan kleine en grotere wijzigingsverzoeken waar we continu mee bezig zijn. Daarnaast zijn we nog altijd druk bezig om ons ontwikkelplatform uit te breiden, om in de toekomst nog sneller en gerichter nieuwe functionaliteit te ontwikkelen. Maar het belangrijkste wapenfeit van afgelopen jaar was toch wel de uitrol van PortMobile, de nieuwe applicatie die we hebben ontwikkeld voor professionele binnenhavens en waar we heel trots op zijn.

De digitale haven

PortMobile is de perfecte oplossing voor havens die willen digitaliseren. Het registreren van schepen, het berekenen en innen van het havengeld: met PortMobile gaat het allemaal vanzelf. Ideaal voor schippers en voor havenbeheerders!

Op 1 januari ging PortMobile officieel live in de haven van Utrecht, en de reacties waren erg positief. Inmiddels hebben we de app alweer uitgebreid met nieuwe features en we hopen dat meer havens hem gaan gebruiken. Omdat we ervan overtuigd zijn dat verkopen (net als softwareontwikkeling) een vak apart is, hebben we een bedrijf ingeschakeld om ons daarbij te helpen. Een spannend traject dat in 2023 zeker een vervolg krijgt.

Nog meer goed nieuws in 2022

  • Onno Verberne, onze jonge softwareontwikkelaar, is begonnen aan de Masterstudie Artificial Intelligence, maar gelukkig heeft hij besloten om parttime bij ons te blijven werken!

  • In het kader van social return hebben we voor de goede doelen stichting On the Move Sportvrienden een applicatie ontwikkeld waar ze heel blij mee zijn.

  • Op de valreep van 2023 hebben we een nieuwe opdracht binnengehaald. Op dit moment kunnen we er nog niet veel over zeggen, maar het wordt weer een mooi stukje software.

Op naar 2023

Met een nieuwe opdracht op zak hebben we alle vertrouwen in het nieuwe jaar. We gaan er samen weer een topjaar van maken en wensen jullie hetzelfde toe: Happy New Year!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.