CNOC op de verkoopbeurs: Kennis delen staat voorop

Bij CNOC werken we graag mee aan de Kennisdagen die het Nederlands Kenniscentrum regelmatig organiseert. De beurs is altijd goed geregeld: mooie locatie, prima lunch en een goede sfeer. Bovendien is het voor ons een uitstekende manier om te netwerken en onze kennis te delen. Iets dat we graag doen! We denken graag met bedrijven mee over mogelijke ICT oplossingen voor complexe vraagstukken.

Speeddaten met bedrijven

De bedrijven die als klant de beurs bezoeken, dienen van te voren hun vraag in. Aan de hand daarvan koppelt de organisatie hen aan de deelnemende leveranciers. Zo komt de klant meteen in contact met leveranciers die interessant voor ze kunnen zijn. En vice versa natuurlijk! Bij CNOC krijgen we altijd de meest ingewikkelde vraagstukken, de klantvragen waar niet meteen een kant-en-klaar softwarepakket voor op de markt is.

Een onverwachte koppeling

Afgelopen week nam Joost van CNOC deel aan de beurs en kwam in gesprek met het bedrijf Events Travel. Het houdt zich bezig met het doorverkopen aan tickets voor evenementen aan bedrijven. Op dit moment werken de 30 medewerkers nog met allerlei spreadsheets, mails en andere documenten. Geen ideale manier van werken! Om het proces beter te stroomlijnen, is het bedrijf op zoek naar een standaard ERP pakket. Aangezien CNOC alleen maatwerk ontwikkelt, waren we enigszins verrast door de vraag. Al snel werd echter duidelijk waarom Events Travel aan ons was gekoppeld. In het gesprek met Joost bleek dat de werkwijze van het bedrijf niet standaard is zodat er nog flink wat haken en ogen zitten aan het gebruik van standaard ERP software.

De case van Events Travel

Alle standaardpakketten gaan ervan uit dat een bedrijf past iets verkoopt als het is ingekocht of geproduceerd. Bij Events Travel gaat het meestal (maar ook niet altijd!) andersom: Een klant koopt 200 toegangskaarten voor een voetbalwedstrijd in. Daarna worden de tickets ingekocht. Toen we verder de diepte ingingen, kwamen er nog meer wensen van het bedrijf op tafel: uitgebreide financiële rapportages, gegevensbeveiliging, conversie en een gefaseerde overgang naar het nieuwe systeem.

De oplossing van Joost

Toen we alles op een rijtje hadden, was het voor Joost zo klaar als een klontje: maatwerk zou ideaal zijn voor Events Travel. Wat ze nodig hebben is een applicatie waarin medewerkers in een oogopslag zien welke tickets er besteld zijn en wat er op voorraad is. Als dat eenmaal op de rails staat, is het toevoegen van financiële rapportages en andere functionaliteit een fluitje van een cent.

Kennis delen werkt twee kanten op!

Joost ziet het al helemaal voor zich, maar het is nog maar zeer de vraag of het systeem er ook gaat komen. Events Travel is met verschillende leveranciers in gesprek en de oplossing kan nog alle kanten op. Voor CNOC is dat echter niet het belangrijkste. Wij vinden het altijd waardevol om bedrijven op weg te helpen met tips en met hen te sparren over de voor- en nadelen van maatwerk. We vinden het leuk om creatieve oplossingen te verzinnen voor complexe problemen. Dit soort gesprekken helpen ons om cases sneller te kunnen evalueren en onze ideeën te toetsen. Uiteindelijk wordt iedereen er beter van.

Interesse?

Heb je een vraagstuk waarover je vrijblijvend met ons van gedachten wilt wisselen, neem dan dus gerust contact met ons op. We maken er graag tijd voor!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.