Dennis: "We doen het echt samen".

Toen Dennis ter Beest vier jaar geleden in dienst kwam bij CNOC, werkte hij al een paar jaar in de IT. Hoewel hij op zich prima naar zijn zin had, begon het te kriebelen. Hij wilde meer afwisseling en werken voor meerdere opdrachtgevers. De vacature bij CNOC kwam voor Dennis dan ook precies op het goede moment...

De klik met CNOC

"Bij mijn sollicitatie had ik meteen een klik met Joost en Birger. Dat is waarschijnlijk ook een belangrijke reden waarom ik het ben geworden. Omdat we een kleine groep zijn, is het heel belangrijk dat je goed met elkaar kunt opschieten. Je bent op elkaar aangewezen.

Over Iris

In 2013 stond IRIS net in de kinderschoenen. Het project was pas een week oud toen ik binnenkwam. De software van IRIS is in JavaScript geschreven. Dat beheerste ik destijds niet, dus dat heb ik me eigen moeten maken. Het ging allemaal heel snel. De eerste twee weken heb ik vooral met Joost meegelopen. Daarna was ik al goed thuis in de materie en kon ik zelfstandig aan de slag. De eerste release van IRIS was een groot succes en tot op de dag van vandaag wordt er regelmatig aan gesleuteld. Er worden steeds weer nieuwe features toegevoegd. De laatste 2-3 jaar ben ik degene die deze changes voor zijn rekening neemt. Overal zit mijn hand in. IRIS is helemaal mijn kindje geworden, maar inmiddels doe ik ook andere dingen. Zo heb ik de laatste tijd gewerkt aan NL Isoleert en doe ik veel in C# en Cobalt. Ik wil me daar meer in ontwikkelen en daar krijg ik ook alle ruimte voor.

Veel veranderd in vier jaar tijd

Vier jaar geleden werkten we veel minder gestructureerd dan nu. Er waren altijd ad hoc klusjes die even tussendoor moesten. De introductie van Agile heeft ons erg geholpen om professioneler te worden. We maken nu elke drie weken een planning voor de volgende drie weken. Dat geeft een hoop rust en zorgt ervoor dat we productiever zijn. Qua opdrachten wordt het steeds drukker, maar zo voelt het niet.

It’s all Teamwork!

Met zijn vieren vormen we een hecht team. Joost en Birger zijn de eigenaren, maar ik heb het gevoel dat we het echt samen doen. We kennen elkaar door en door en weten precies wat we aan elkaar hebben. Het mooie van een klein bedrijf is dat de lijntjes kort zijn. We kunnen snel schakelen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Je hebt hier met alle facetten van het vak te maken. De ene dag zit ik code te kloppen, de andere dag ben ik bezig met het uitvoeren van performance testen of het optimaliseren van ons platform. Die afwisseling en vrijheid in mijn werk vind ik erg belangrijk. Voorlopig zit ik bij CNOC dus nog helemaal op mijn plek”.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.