Hoe Rik zijn draai heeft gevonden bij CNOC.

Hij houdt van gamen en formule 1. Met zijn 21 jaar is Rik Pronk de jongste van team CNOC. Ruim een jaar geleden kwam hij ons versterken. Vers uit de schoolbanken wist hij zich in korte tijd onmisbaar te maken. Daarom willen we Rik dit keer in de spotlight zetten. Hoe bevalt het leven als fulltime ontwikkelaar bij CNOC?

Kickstart door voorsprong C#

“In de zomer van 2016 heb ik mijn MBO diploma Applicatieontwikkeling niveau 4 gehaald. In december 2016 kwam ik in dienst bij CNOC. Het is mijn eerste echte baan en het bevalt me prima. Toen ik hier in dienst kwam, had ik al wat ervaring met C#, een programmeertaal die voor CNOC nog helemaal nieuw was. Die kennis kwam me goed van pas. Ik heb me meteen op de pakketten gestort die ik kon gebruiken. Van het een kwam het ander en al snel had ik mijn draai hier gevonden.

Een winning team

Ik vind het leuk om bij een klein bedrijf als CNOC te werken. Met zijn vieren vormen we een goed team. Joost en Birger zijn eigenaar, maar ze werken gewoon met Dennis en mij mee. Sinds kort is ook Steven erbij gekomen en zijn we met zijn vijven. Het is mooi om het bedrijf te zien groeien. Wat ik prettig vind is dat ik hier alle ruimte krijg om nieuwe dingen te leren en dat ik veel contact heb met de klanten. We bepalen niet voor de klant hoe hun systeem eruit moet gaan zien en zij vertellen ons niet hoe wij ons werk moeten doen. We werken echt samen met de klant om tot het beste resultaat te komen.

Meer dan werk alleen

De sfeer hier op het kantoor is uitstekend. Als ik een vraag heb, kan ik altijd bij iemand terecht. Ook buiten het werk om kunnen we goed met elkaar opschieten. Rond een uur of twaalf lunchen we samen. Meestal halen we wat bij de supermarkt en eten we op kantoor. Soms gaan we ergens anders een broodje eten. Na het werk gaan we af en toe wat drinken in het café hier beneden. Omdat ik in Gorinchem woon, ben ik elke dag bijna vier uur aan reizen kwijt. Dat vind ik niet erg. Het hoort er gewoon bij. Ik weet nog niet precies hoe mijn toekomst eruit ziet, maar ik heb het wel naar mijn zin bij CNOC. Als het aan mij ligt, blijf ik nog jaren hier werken”.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.