Meet Iris Sales

In Nederland zijn veel startups: jonge bedrijven met frisse, innovatieve ideeën. Geregeld komt er zo’n bedrijf bij ons langs met een nieuw concept waar een slimme IT oplossing voor gemaakt moet worden. Een startup voor wie dat goed is uitgepakt is Zebra B.V. Deze jonge club kwam bij ons met de vraag of we konden helpen met het maken van een applicatie die speciaal gericht is op huis-aan-huis verkopers. Er zijn weliswaar al allerlei standaard Salespakketten op de markt, maar die sluiten niet goed aan op deze doelgroep.

Iris Sales

Een nieuwe oplossing voor huis-aan-huis verkopers

Het team van Zebra kwam met allerlei ideeën over de manier waarop huis-aan-huis verkopers beter konden worden ondersteund. Die hebben we in een paar maanden tijd omgezet in een eerste pilotversie van Iris Sales. Inmiddels is de applicatie uitgegroeid tot een volwaardig product dat niet alleen door heel Nederland wordt gebruikt, maar waarvoor ook in het buitenland belangstelling is.

Routeplanner, administratie en overzicht ineen

Met IRIS Sales kan een bedrijf campagnes opzetten en adressen toewijzen aan de verkoopmedewerkers. Die krijgen een tablet of smartphone met een kaart die de route langs de adressen aangeeft. Bij elk adres kan de verkoper meteen het resultaat van het huisbezoek vastleggen. Het sluiten van een deal was nog nooit zo makkelijk: de verkoper registreert de gegevens direct in de applicatie, de klant zet een digitale handtekening en alle gegevens worden realtime naar de Back Office gestuurd. Omdat de verkoop volgens de Nederlandse wetgeving daarmee nog niet rechtsgeldig is, moet een Back Office medewerker de adressen alleen nog even nabellen om de gegevens te checken en mondeling akkoord van de klant te krijgen.

Daarnaast biedt IRIS Sales ook allerlei management informatie. De tool bevat verschillende statistieken over verkopers, klanten, de conversie ratio etc... Een andere leuke feature is dat de verkopers zelf realtime kunnen bijhouden wat hun bonus is. Voor veel huis-aan-huis verkopers is dat een enorme stimulans om nog beter hun best te doen.

Ook bij u in de buurt

Krijgt u in de decembermaand weer eens zo’n verkoper aan de deur van Essent of Ziggo, dan is de kans groot dat hij bij u terecht is gekomen via onze applicatie. Waar een goed idee niet tot kan leiden!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.