Met CNOC naar Techorama

Joost moest helaas verstek laten gaan, maar verder was de CNOC crew compleet. Op 2 oktober stonden Birger, Dennis, Rik en Steven al vroeg te trappelen voor de deuren van Pathé Ede. Wat zou er gaan gebeuren?

Joost moest helaas verstek laten gaan, maar verder was de CNOC crew compleet. Op 2 oktober stonden Birger, Dennis, Rik en Steven al vroeg te trappelen voor de deuren van Pathé Ede. Wat zou er gaan gebeuren?

Van uw verslaggever Birger

"Van tevoren had ik me niet zo verdiept in het programma, maar het leek wel voor ons gemaakt. Het sloot helemaal aan op waar wij mee bezig zijn en de hele Nederlandse Microsoft Community was aanwezig. We vielen echt met onze neus in de boter.

Het aanbod aan lezingen en workshops was erg breed, van nieuwe manieren om betere, testbare code te maken tot Machine Learning en de Hololens. Wat ik leuk vind aan zo'n beurs, is dat je zo allerlei nieuwe informatie krijgt aangereikt die je misschien niet meteen nodig hebt, maar die je toch verrijken. Zo heb ik een paar lezingen gevolgd over virtual reality. Daar doen we nog niks mee, maar het is toch goed om op de hoogte te blijven van wat er mogelijk is. Vroeg of laat komt het van pas.

Meer dan techniek

Techorama is echter niet alleen maar techniek. Er waren ook sessies over persoonlijke ontwikkeling of Agile werken bv over het imposters-syndroom en samenwerken. Persoonlijk vind ik het heel goed dat ook dit soort onderwerpen op de agenda staan. Softskills en communicatieve vaardigheden worden nu eenmaal steeds belangrijker voor ontwikkelaars.

Ook was er een informatiemarkt van standhouders waar we tussen de sessies door konden netwerken. We hebben onder meer lang gepraat met het team van DevExpress, het bedrijf dat een groot deel van ons platform levert. Heel interessant om hen eens face-to-face te kunnen spreken en wat tips en tricks uit te wisselen.

Teambuilding

Voor ons is zo'n beurs erg leerzaam en het is ook een goede vorm van teambuilding. Je bent met je vak bezig, maar ziet elkaar toch eens in een andere setting. Omdat Ede een eind rijden is, hebben we 's nachts in een hotel overnacht. Overdag gingen we grotendeels onze eigen weg, maar tijdens het ontbijt, de pauzes en het avondeten zochten we elkaar weer op. We hebben altijd genoeg gespreksstof en zeker op zo'n beurs!

Al met al was het een heel geslaagd event. Als Techorama volgend jaar weer georganiseerd wordt, kan het zomaar wezen dat we er weer bij zijn!"

Sfeer proeven?

Benieuwd hoe het eruit zag? Kijk hier voor de officiele foto's.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.