Niets leuker dan brainstormen over servers en services

Al jaren zijn we partner van het ICT bedrijf First Alternative. We nemen servers van hen af die we installeren bij onze klanten en waarvoor we de eerste lijns support doen. Onze band met First Alternative gaat terug tot onze studietijd. Net als CNOC is het bedrijf opgericht door twee oudleden van Virgiel, de Katholieke Studentenverening Sanctus Virgilius.

Hoe het ooit begon

Voor ons is het inrichten en onderhouden van hardware geen core business, maar we doen het graag om klanten wat extra service te bieden. Die vinden het wel zo handig om één aanspreekpunt te hebben voor hun complete ICT omgeving. De laatste tijd is dit aspect van onze dienstverlening echter steeds meer naar de achtergrond geschoven. Met de nieuwe techniek kiezen veel klanten ervoor om hun software niet meer centraal op een server te deployen, maar overal en nergens in de cloud.

Preferred Partner

Afgelopen maand kregen we een uitnodiging van onze oude matties van First Alternative voor de jaarlijkse partnerdag en natuurlijk waren we van de partij! Bij binnenkomst waren we enigzins verward. Andere jaren was de opkomst enorm. Nu zaten we met nog geen 12 man aan tafel. Het bleek dat slechts een select gezelschap was uitgenodigd: alleen de preferred partners. Als klein bedrijf zijn we blij verrast dat we daaronder geschaard worden!

Van server naar service

Ook op andere punten verliep de partnerdag anders dan anders. First Alternative greep de gelegenheid aan om de aanwezigen te informeren over hun plannen om een nieuw business model te implementeren. De klant van nu vraagt niet meer om een individueel product, maar om all-round service. Nieuwe toepassingen als de cloud, virtualisatie en werkplekbeheer bieden volop nieuwe kansen en mogelijkheden om hierop in te spelen.

Een topbijeenkomst!

Lekker sparren over nieuwe technieken, toepassingen en mogelijkheden. Je kunt ons geen groter plezier doen. De bijeenkomst was voor ons dan ook een schot in de roos! Zo hebben we druk gebrainstormd over het idee om een complete ICT omgeving aan te bieden met enkel standaard technieken als VoIP en Wifi en open source toepassingen zoals OpenOffice en Mattermost, een alternatief voor Slack. Al met al werd het een zeer intensieve en inspirerende partnerdag die tot laat in de avond doorging. Leuk om de samenwerking met First Alternative zo weer nieuw leven in te blazen!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.