Nieuwe website CNOC gelanceerd. Een leuk avontuur!

Eigenlijk waren we best tevreden met onze oude website. Hij draaide zonder problemen en was technisch gezien helemaal af. Maar ja, hij was ook al jaren oud en dat zag je. Het flitsende was eraf. Sommige mensen noemden onze site zelfs rommelig…  Dat  konden we natuurlijk niet over onze kant laten gaan! Vandaar dat we nu een gloednieuwe website hebben met dito huisstijl en logo. Wij kunnen er zelf geen genoeg van krijgen. Hij is lekker dynamisch, duidelijk en 100% CNOC!

 

De geboorte van de nieuwe website

Onze nieuwe website hebben we laten ontwerpen en bouwen door onze collega’s van Tremani. We kennen het bedrijf al langer en hadden al vaker met ze samengewerkt voor klanten. Dit keer was het anders en zaten we aan de andere kant van de tafel.

Als eerste stap in het ontwerpproces was er een workshop. Joost, Birger en Dennis gingen in gesprek met de consultants van Tremani die hen het vuur aan de schenen legden: Wat is jullie missie? Welke kernwaarden heeft CNOC? Hoe ziet jullie ideale project eruit? Natuurlijk hebben we ons antwoord klaar op dit soort vragen, maar het was toch een middag hard werken om ons verhaal goed over te brengen. We willen natuurlijk wel een website die bij ons past!

 

Het eerste concept: dat zijn wij!

Na de workshop gingen we moe maar voldaan naar huis. Vervolgens brak er een periode van windstilte aan. Tremani ging achter de schermen aan de slag om een voorstel te maken en na enkele weken kregen we de eerste resultaten te zien: een dynamische site met frisse kleuren, minder tekst, meer afbeeldingen, meer witruimte, heldere navigatie. We waren meteen onder de indruk!

Enkele discussiepunten hou je natuurlijk altijd. Zo hadden we in eerste instantie onze twijfels over het nieuwe logo. Het lettertype en de kleuren vonden we direct al helemaal geweldig, maar de C in het icoontje voorin is in het nieuwe logo andersom gezet dan in het oude. Eerlijk gezegd hadden we dat liever anders gezien, maar de vormgever van Tremani was onverbiddelijk dus daar hebben we ons dan maar bij neergelegd. Ieder zijn vak!

 

Op naar de lancering

De maanden erop heeft het team van Tremani de nieuwe website verder vormgegeven en daadwerkelijk gebouwd. Dennis was namens CNOC in de lead. Hij was de eerste contactpersoon voor Tremani om details af te stemmen en de puntjes op de i te zetten. Hoe goed het ontwerp ook is, aan het eind van de rit zijn er toch nog altijd wat open eindjes die opgelost moeten worden. Wat dat betreft lijkt het bouwen van een website erg op het maken van maatwerk software.

 

Trots op het eindresultaat

Hoewel we geen haast hadden met de website, zijn we erg blij dat hij nog net voor de zomervakantie gelanceerd is. De website zit zowel technisch als functioneel prima in elkaar en ziet er mooi uit. Hij laat precies zien wie we zijn en waar we voor staan: kwaliteit en transparantie. Typisch CNOC!

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.