Restaurant of softwarebedrijf: snelle bediening maakt het verschil!

Omdat je iets bijzonders te vieren hebt, ga je uit eten in een duur restaurant. Je hebt er positieve verhalen over gehoord en bent dan ook vol verwachting. De avond begint goed. De ontvangst is hartelijk en je krijgt een prachtige tafel toebedeeld. Het menu ziet er geweldig uit. Op aanraden van de ober kies je een heerlijke tournedos. Medium gebakken graag!

Anderhalf uur later wacht je nog op je tournedos. Die is inmiddels allang klaar, maar de ober kan het niet uitserveren zonder bijgerechten en die laten nog even op zich wachten. Tegen de tijd dat je bord arriveert is het vlees al koud geworden en is er weinig over van je feestelijke stemming.

Opleveren en uitrollen zijn verschillende dingen

De keuken van een restaurant kan nog zo goed en snel zijn, de bediening moet ook in staat zijn om de gerechten die eruit komen, snel op te dienen. Dit geldt ook voor software. Het lijkt allemaal heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. Vaak zie je dat bedrijven een geweldig standaard pakket aanschaffen, maar dat het daarna nog maanden duurt voordat het uitgerold kan worden.

De valkuilen van het standaard pakket

Een standaardpakket lijkt zo mooi, maar bij nader inzien blijkt het vaak niet goed aan te sluiten op de bedrijfsprocessen. Voordat het geïmplementeerd kan worden, moet het nog uitgebreid worden met maatwerk koppelingen, het moet worden aangepast op de Active Directory of er moet oude data worden geconverteerd naar het nieuwe systeem. Ineens moet er nog van alles gebeuren voordat de software kan worden uitgerold. Dat kost niet alleen extra tijd, maar ook geld. Als ondernemer zit je daar niet op te wachten.

Geen verrassingen bij CNOC

Bij CNOC doen we dat dan ook anders. We brengen aan het begin van een project precies in kaart wat er moet gebeuren en bouwen alleen die functionaliteit die de klant nodig heeft. Wij ontwikkelen onze software voor één bepaalde klant en richten ons helemaal op de manier waarop die de software gaat gebruiken. De software die uit de keuken van CNOC komt, kan dus meteen opgediend worden en in productie worden gezet.

De kwaliteit van een vijfsterren restaurant

Deze werkwijze scheelt je niet alleen tijd en geld, maar is ook beter voor het humeur op de werkvloer. Het aanschaffen van nieuwe software is immers een feestelijk gebeuren. Het is jammer als klanten teleurgesteld worden over lange levertijden of hoger uitvallende kosten. Net als de betere restaurants, doen wij daar dan ook niet aan!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.