Ruim baan voor Onno, onze nieuwe webdeveloper

Wisten jullie dat CNOC anderhalf jaar geleden is uitgebreid met een nieuwe developer? Hij heet Onno Verberne, is 21 jaar en een enthousiaste webdeveloper. Ondanks alle corona-crisis-thuiswerk-ellende heeft Onno al snel zijn plek in het team gevonden. Ook in Delft is hij inmiddels een vertrouwd gezicht. Niemand kijkt meer op of om als hij op zijn longboard door het centrum surft op weg naar het CNOC kantoor. Ruim baan voor Onno!

Ruim baan voor Onno, onze nieuwe webdeveloper

Supertof!

‘In de zomer van 2020 had CNOC wat extra handen nodig om mee te helpen met het PortMobile project. Via een studentenuitzendbureau in Delft kwamen ze bij mij terecht. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en ben ik aan mijn derde project bezig. Dit is de meest serieuze en ook de tofste baan die ik ooit heb gehad.

Het is superleuk om dingen visueel te maken, ervoor te zorgen dat het er mooi uitziet en ook goed werkt. Bovendien is het een grappig idee dat anderen straks met de software werken die jij hebt gemaakt. Zo heb ik vorig jaar een outlook plug in voor Cumus ontwikkeld. Heel gaaf om te doen. En nu ben ik bezig met nieuwe features voor Halo. Er is een constante stroom van user stories om op te pakken, dus ik ben lekker bezig.

Van theorie naar praktijk

Ik vind webdevelopment echt superleuk. Vorig jaar heb ik mijn bachelor Computer Science aan de UvA gehaald. Tijdens mijn studie heb ik van alles geleerd over de basisconcepten van development, maar geen echte software gemaakt. Bij CNOC krijg ik de kans om aan de knoppen te zitten. Om dingen te doen, te zien en te maken. Dat vind ik toch het leukste. Misschien verandert het later nog, maar voor nu is het perfect.

Inwerken tijdens corona

Doordat bijna iedereen thuis werkte, heeft het lang geduurd voor ik alle collega’s van CNOC heb leren kennen. In het begin zat ik vaak alleen met Birger op kantoor. We hebben intern niet veel documentatie, dus het was fijn dat hij me kon inwerken. Ook afgelopen zomer heb ik vaak op kantoor gezeten met Birger en ook met Joost. De anderen zag ik alleen maar online in de standups.

Een paar maanden geleden hebben we afgesproken dat we op maandag allemaal op kantoor werken. Dat is natuurlijk een stuk gezelliger en ook praktischer. Tijdens de sprintplanning is het veel makkelijker om dingen uit te leggen. We gebruiken de maandag vaak om te brainstormen en lunchen ook altijd uitgebreid samen. De sfeer bij CNOC is heel informeel en ontspannen. Het zijn allemaal leuke mensen om mee samen te werken.

Toekomstplannen

Voorlopig zit ik prima bij CNOC en als het aan mij ligt, blijf ik hier nog wel even werken. Het is een gave baan met een toffe baas en superaardige collega’s. Bovendien wil ik graag zien waar alles naartoe gaat. Ik ben echt heel benieuwd hoe het verder gaat met het Portmobile project. Dat wil ik wel meemaken.

Maar ik ben pas 21 en wil ook nog een hoop andere dingen doen. Ik heb nu een tussenjaar, en volgend jaar wil ik starten met een Master Artificial Intelligence. Dat lijkt me echt hartstikke interessant en met een beetje geluk kan ik dat wel combineren met CNOC. We gaan het zien.’


 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.