Terugblik op 2016, een jaar dat we niet makkelijk zullen vergeten

Aan het eind van het jaar is het altijd leuk om stil te staan bij wat je afgelopen jaar hebt bereikt. We sluiten 2016 mooi af met een prijs, een vernieuwd platform en een kersverse medewerker, maar het had ook minder goed kunnen aflopen!

Grote schrik. Brand in het pand!

Op zaterdagavond 8 oktober ontstond er brand in de Bierfabriek aan de Burgwal waarboven ons kantoor is gevestigd. De bezoekers en medewerkers van het café konden veilig wegkomen en omdat het zaterdag was, was er niemand van ons op kantoor. Bij onze bovenburen zat de schrik er echter goed in. De drie personen die er nog aan het werk waren, wisten niet waar de nooduitgang was. Met een hoogwerker zijn ze uit het pand geëvacueerd. De brand is ontstaan in het luchtafvoerkanaal van de keuken en aangezien die precies door onze vergaderruimte loopt, was de schade aanzienlijk: het hele kantoor zat onder de roet, stank en rook. Gelukkig zijn we goed verzekerd. Maandag kwamen de schadespecialisten om de boel op te nemen en daarna werd alles meteen keurig schoongemaakt. Dinsdag konden we alweer aan het werk. Weliswaar hangt er tot op de dag van vandaag nog altijd een brandlucht, maar daar kunnen we wel tegen. Toch is de schade aanzienlijk. De vlammen sloegen uit het dak en omdat de brandweer er niet gerust op was dat er niemand meer in het pand was, zijn alle deuren ingetrapt. Het trappenhuis zit nog onder de roet en er is behoorlijke waterschade. In het nieuwe jaar wordt het allemaal opgeknapt. Ook onze vergaderruimte krijgt straks een complete make-over. Het wordt prachtig!

CNOC draait door...

Maar het beste nieuws is dat al onze infrastructuur ondanks de brand gewoon is blijven draaien. Onze machines bleven tijdens de brand up-and-running. Vanuit huis konden we gewoon aanloggen op de machines. Alles bleef in de lucht en we konden onze support blijven bieden alsof er niks aan de hand was. Een betere manier om de kwaliteit van onze dienstverlening aan te tonen, hadden we niet kunnen bedenken. Er zijn veel bedrijven die een moord zouden doen voor zo’n stress test.

Award winning project

Sowieso ging het CNOC in 2016 voor de wind met mooie klanten en leuke projecten. Het voert te ver om ze hier te noemen, maar we willen wel even stilstaan bij het project van PrimeVision waar Dennis en Joost afgelopen jaar druk aan hebben gewerkt. Begin november won het project namelijk de prijs Postal Technology Award for sorting centre innovation of the year en daar zijn wij bij CNOC ook best trots op. PrimeVision is een dochtermaatschappij van PostNL. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf een compleet nieuwe sorteermachine ontwikkeld waarmee post automatisch in het goede bakje wordt gelegd. PostNL heeft de machine eerder dit jaar in gebruik genomen, maar ook andere postbedrijven kunnen het gebruiken. Het is een standalone, open platform dat in allerlei omgevingen kan draaien.

Nieuw bij CNOC

Naast de projecten die we voor onze klanten hebben gedaan, maken we ook intern grote stappen. Om nog sneller en goedkoper nieuwe maatwerk applicaties te kunnen bouwen, hebben we het framework waarop we ontwikkelen een grote upgrade gegeven. Voortaan kunnen we met een druk op de knop zowel webbased als desktop applicaties maken. Het pilotproject dat we met het nieuwe platform hebben gedaan is een groot succes geworden. Afgelopen week hebben we akkoord gekregen zodat de opgeleverde applicatie in het nieuwe jaar in productie kan. Als laatste wapenfeit willen we heel kort onze nieuwe medewerker voorstellen. Omdat we qua werk een beetje uit ons jasje groeien, is Rik Pronk aan boord gekomen. Een jonge, ambitieuze jongen waarvan u nog vaak gaat horen. Zijn komst betekent dat we met zijn vieren het nieuwe jaar ingaan. We gaan er samen weer een topjaar van maken en wensen u hetzelfde toe: Happy New Year!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.