Wat kies jij? Een all-in-pakket of de beste software?

Het selecteren van de juiste bedrijfssoftware is altijd lastig. Ga je op zoek naar één ERP pakket dat van alle markten thuis is, of kies je voor meerdere software toepassingen die elk een deel van je bedrijfsvoering ondersteunen?

Wat kies jij? Een all-in-pakket of de beste software?

Het ideale standaard ERP bestaat niet

Op het eerste zicht lijkt een all-in oplossing ideaal.Er zijn allerlei ERP systemen op de markt die voor een brede groep organisaties geschikt zijn, zoals Exact, Afas of Microsoft Dynamics. Vaak kun je er branche-specifieke modules aan toevoegen. Toch zal geen enkele ERP 100% op je bedrijfsprocessen aansluiten. Bovendien biedt het niet de vrijheid en flexibiliteit die je nodig hebt. Daarom gebruikt elke organisatie in de praktijk toch meerdere applicaties.

Voor elke toepassing de beste keuze

De laatste tijd zien we allerlei SaaS oplossingen op de markt die zijn gericht op één bepaald bedrijfsproces. Specifieke, schaalbare online diensten die gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden met je andere systemen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen hiervan in. Ze willen voor elk proces de beste functionaliteit.

Meer flexibiliteit

Het grote pluspunt van een hybride applicatielandschap is duidelijk. Je bepaalt zelf welke software het beste aansluit bij je werkwijze. Je bent niet afhankelijk van één enkele leverancier en van een log ERP systeem. Doordat je met meerdere softwareleveranciers en oplossingen werkt, wordt je organisatie flexibeler. Voldoet een bepaalde oplossing niet meer, dan ga je op zoek naar een alternatief zonder dat je je hele bedrijf overhoop hoeft te halen.

Regie blijft key

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het werken met al die gespecialiseerde software-oplossingen. Het zijn allemaal losse componenten die je moet zien te koppelen. Met API’s is dat technisch gezien prima mogelijk, maar organisatorisch is het vaak lastiger. Bedrijven die met meerdere softwareleveranciers samenwerken, verliezen vaak het overzicht en weten niet precies wie waarvoor verantwoordelijk is. Een goede software leverancier (zoals CNOC) snapt dat en zal dan ook altijd rechtstreeks met andere ICT leveranciers schakelen om te zorgen dat de software werkt.

Flexibel maatwerk nodig?

Bij CNOC ontwikkelen we maatwerksoftware voor bedrijven die met een standaardoplossing niet uit de voeten kunnen. Ook hierbij gaat het vaak om componenten met specifieke functionaliteit die je makkelijk aan je ERP kunt koppelen. Dat doen we dan ook graag! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.