Zomer bij CNOC. Alles om de deadline te halen!

Vlak voor de zomer kwamen we in contact met een jonge startup. Een ondernemer met een briljant idee en een prangende vraag: of wij op korte termijn een applicatie konden ontwikkelen waarmee het bedrijf de markt op kan. Heel innovatief, reuze interessant en voorlopig nog geheim.

Vlak voor de zomer kwamen we in contact met een jonge startup. Een ondernemer met een briljant idee en een prangende vraag: of wij op korte termijn een applicatie konden ontwikkelen waarmee het bedrijf de markt op kan. Heel innovatief, reuze interessant en voorlopig nog geheim.

Klaar in twee maanden?!

Natuurlijk zagen we dat wel zitten. Alleen moesten we wel even slikken toen we hoorden wat de deadline was. Begin oktober moet alles draaien. Hoe we dat hebben aangepakt? Allereerst hebben we aan de hand van de wensen een aantal mockups gemaakt. Aan de hand daarvan hebben we een globale puntentelling gedaan om de hoeveelheid werk in te schatten. En toen bleek dat we met een capaciteitsprobleem zaten. Het was duidelijk dat we alles op alles moesten zetten om de deadline te halen!

Samen gaan we ervoor!

Normaal gesproken werken we altijd met zijn tweeën aan een applicatie. Dan kunnen we efficiënt werken en zitten we elkaar niet in de weg. Helaas was een tweemans team in dit geval geen optie. Om de opleverdatum te halen, moesten we meer uur in minder tijd gaan maken. Daarom hebben we ervoor gekozen om de klus met zijn allen te klaren.

Gelukkig kán dat ook. Met onze bestaande klanten hebben we goede afspraken gemaakt. De dagelijkse support gaat natuurlijk door, maar andere werkzaamheden zijn opgeschoven. Bovendien komt het goed uit dat alleen Birger in de zomer op vakantie gaat. De rest van het team is al geweest of gaat later pas.

Anders dan anders

Op zich is de nieuwe applicatie niet bijzonder complex. Om hem zo licht mogelijk te houden, hangen we hem niet in ons standaardframework maar maken we alleen een portal, een nieuwe manier van werken voor ons.

Ook de taakverdeling is anders dan anders. Rik en Dennis hebben zich fulltime gestort op de nieuwe applicatie. Birger was in Juli drie weken afwezig zodat Rik de koppelingen op zich heeft genomen. Dennis is vooral bezig met het maken van de user interface. Joost springt bij waar dat nodig is. Vooral in de periode dat Birger er niet was, verscheen hij vaker op kantoor om de boel te coördineren en brandjes te blussen. Herman richt zich intussen op de operationele ondersteuning aan onze bestaande klanten.

Lekker doorknallen

Hoewel we deze zomer dus keihard door werken, is de stemming nog steeds opperbest. Iedereen vindt het leuk om eens een andere kant van zichzelf te laten zien. Tot nog toe liggen we nog steeds goed op schema en de opdrachtgever is tevreden.

Toch realiseren we ons maar al te goed dat we er nog niet zijn. De komende weken moeten we nog hard doorbikkelen om het allemaal rond te breien. Maar dat doen we graag. Zo’n productieve en leuke zomer hebben we niet altijd. Genieten!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.