Zoveel unieke software. Hoe doen we dat toch?

Een van de unique selling points van CNOC is dat we heel snel en gericht maatwerk kunnen ontwikkelen. Unieke software die precies aansluit op de behoeften van een specifiek bedrijf. Binnen een paar maanden bouwen we vanaf scratch een volledig nieuw systeem op. Hoe dat kan? Door ons unieke platform!

Stabiele basis van al onze software

Het platform waarop we onze applicaties ontwikkelen, is niet ons eigen product. We hebben het gekocht :-). Op de meest basale functies na was het bij aankoop nog helemaal kaal. We hebben het zelf uitgebreid met een groot aantal generieke functies die we steeds kunnen hergebruiken en/of aanpassen aan de specifieke vraag. Enkele voorbeelden hiervan zijn foutafhandelingen, standaardrapporten en een aantal interfaces. Het uiteindelijke CNOC platform biedt zo een goede basis om onze unieke maatwerkapplicaties op te bouwen.

De aanpak van CNOC

Het ontwikkelen van een nieuw systeem begint altijd met het in kaart brengen van de requirements. We gaan echter altijd ook zo snel mogelijk aan de slag met het maken van de software. Door te prototypen kunnen we onze klanten een goede eerste indruk geven van hoe de uiteindelijke applicatie eruit gaat zien. Bij CNOC werken we met scrum. We leveren een applicatie dus nooit in een big-bang op, maar werken stapsgewijs toe naar een acceptabel eindproduct. Het volgende stappenplan is dan ook geen eenmalige exercitie. We doorlopen het steeds opnieuw. Net zolang tot de klant tevreden is met de opgeleverde software.

Stap 1 - Het inrichten van de database

Op basis van de aangeleverde requirements maken we een datamodel. Met behulp van het platform, zetten we die automatisch om in een kant-en-klare database.

Stap 2 - Het ontwikkelen van de workflow

Om een workflow te kunnen implementeren, moeten we weten welke gebruikersgroepen er zijn, welke taken er uitgevoerd worden, door wie en in welke volgorde. Op basis daarvan slaan we aan het coderen. Het inrichten van de workflow is een kwestie van ouderwets programmeren. Met ons vernieuwde platform is dat gelukkig een stuk makkelijker dan voorheen.

Stap 3 - Schermen finetunen

Met een druk op de knop, genereert het platform een compleet nieuw scherm. Standaard staan daar alle velden op. Daarom moeten we ervoor zorgen dat alleen de gegevens zichtbaar blijven die de gebruiker op dat moment nodig heeft en dat die in een logische volgorde staan. Schermen waarin gegevens worden ingevuld en/of gewijzigd, hebben onze speciale aandacht. Welke velden zijn verplicht? Wat is het formaat waarin gegevens moeten worden ingevuld etc. CNOC zorgt ervoor dat alle business rules goed worden geïmplementeerd.

Het blijft maatwerk

Niet alle ontwikkeltaken die we tijdens het project uitvoeren, vallen onder het iteratief stappenplan. Er moeten vaak ook functies worden gebouwd waarin het platform niet voorziet. Zaken als complexe rapportages, berekeningen en interfaces. Hiervoor moeten we dus zelf aanvullende faciliteiten ontwikkelen: extra maatwerk dus! Maar in feite voldoet alle software die op het platform wordt ontwikkeld, aan de definitie van maatwerk. We leveren uitsluitend unieke code op! Cruciaal hierin is dat we niet gebonden zijn aan een bepaald datamodel. We bouwen de database helemaal vanaf scratch op zodat we alle vrijheid hebben om te bepalen welke data er opgeslagen wordt en hoe die eruit ziet!

Nog vragen?

Wil je meer weten over de aanpak van CNOC of over ons platform, neem dan gerust contact met ons op. We vinden het altijd ontzettend leuk om erover te vertellen!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.