Oei, ik groei! Tijd voor wat nieuws...

Best handig zo’n MS Access applicatie. Gebouwd in de goede, oude tijd toen het leven nog simpel en overzichtelijk was. Door de jaren heen heeft MS Access zijn dienst bewezen, maar inmiddels heeft het zijn beste tijd wel gehad: te traag, lastig te onderhouden en ook nog eens onhandig. Wat nu? Bij CNOC weten we er wel raad mee!

Afscheid nemen doet pijn! Het onvermijdelijke einde van MS Access.

Wie kan ze ongelijk geven? Startende bedrijven die hun administratie bijhouden in een zelfgemaakt Excel bestand, een lokaal netwerk in elkaar knutselen, en een Access applicatie ontwikkelen om hun werkprocessen te ondersteunen. In het begin kan het allemaal. Sterker nog, het moet! Een eigen zaak opzetten kost een hoop geld dus elke euro die je kunt besparen door dingen zelf te doen, is er één.

Groeien is keuzes maken

Maar wat als je zaak gaat groeien? Dan wordt het tijd om dingen professioneler aan te pakken, op te schalen of uit te besteden. Het eerste wat veel ondernemers de deur uitdoen, is de administratie. Heel verstandig. Er zijn leukere klusjes te bedenken. En wordt het geen tijd om naar de Cloud over te gaan? Dan hoef je je niet meer druk over te maken over servers, switches, capaciteit en performance. Ook dat is iets wat steeds meer ondernemers liever aan een ander overlaten.

De grenzen van MS Access

Als het gaat om een Access applicatie, is het vaak lastiger om de knoop door te hakken. Toch zit er niks anders op. Naarmate je bedrijf groeit, wordt het belangrijker om je werkwijze te standaardiseren en de werkprocessen efficiënt in te richten. Bij een MS Access oplossing loop je daarbij al snel tegen de grenzen aan.

MS Access werkt prima voor kleinschalige toepassingen, maar kan niet goed omgaan met meerdere gebruikers of grote hoeveelheden transacties. Elke nieuwe medewerker maakt het systeem trager en minder stabiel. Ook veiligheid is vaak een issue. Geen fijn idee!

Nieuwe kansen

Wil je als bedrijf groeien, dan zul je vroeg of laat dus afscheid moeten nemen van MS Access. Dat is geen ramp, want bij CNOC zorgen we ervoor dat je er wat beters voor terugkrijgt. Een veilige, snelle en stabiele applicatie, gebouwd op een toekomstvast platform met allerlei fancy mogelijkheden en meer flexibiliteit.

Zo zijn de applicaties volledig hybride, je kan ze lokaal installeren maar ook via een webbrowser benaderen. Dat laatste maakt het mogelijk altijd en overal te werken op de device van je eigen keuze. Maar het nieuwe platform heeft nog veel meer leuke features zoals:
 

  • Een eigentijdse, gebruikersvriendelijke user-interface
  • Optie om eigen workflows in te richten
  • Uitgebreide rapportagemogelijkheden

Last but not least is het platform complete schaalbaar. Je kunt dus groeien zoveel je wilt. Je applicatie kan het in elk geval aan!
 

Meer weten?

Wil je weten hoe we bij CNOC zo’n migratietraject naar het nieuwe platform aanpakken ? Lees dan onze blog over de transitie van Hofstaete eens door. Of neem contact met ons op. We maken graag een afspraak met je om te bekijken wat we voor je kunnen betekenen.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van de laatste artikelen.